3 verschillende interieurstijlen voor je huis

0
1036

Sta je op het punt om in een nieuwe woning te trekken? Dan ligt er een moeilijke keuze op je te wachten. Welke interieurstijl kies je? Dit is een belangrijke beslissing die niet gemakkelijk is om te maken. Wij geven je 3 interieurstijlen die jij kan toepassen in je nieuwe woning. Let’s go!

Landelijk

We beginnen eerst met de landelijke interieurstijl. In deze stijl wordt veel gewerkt met natuurlijke materialen en tinten. Gezelligheid en charme zijn hier de kernwoorden. Een landelijke woonstijl vind je vaak terug bij oude hoeves die omgebouwd zijn tot een nieuwe woonst. Je vindt veel hout, wol en linnen terug in het interieur, met aardse tonen zoals wit, beige en bruin. Meubels zijn vaak groot en robuust, maar met veel comfort. Denk aan grote hoekzetels met veel kussens, authentieke kasten en houten tafels. Ook zijn er veel grote ramen, zodat je kan uitkijken op je weide. De ramen kan je vervolgens afwerken met beige vouwgordijnen om het plaatje compleet te maken. Is een landelijke woonstijl iets voor jou?

Botanisch

De naam geeft de kenmerken van deze stijl al een beetje weg. Bij een botanische interieur liggen planten aan de basis. In deze stijl kan je helemaal uit de bol gaan op vlak van planten, bloempotten en kleine boompjes. Dit gepaard met veel hout en beton zorgt voor een heel aangename sfeer in huis. Net zoals bij een landelijke stijl vind je hier ook veel natuurlijke materialen terug zoals linnen en riet. Je kan je ook uitleven door veel groene tinten te hebben in je kussens, dekentjes en andere accessoires. Hoeveel cactusjes ga jij in je huis plaatsen? 

Scandinavisch

Onze Scandinavische noorderburen staan erom bekend om een strak afgelijnd interieur te hebben. Praktisch, minimalistisch en warm zijn de voornaamste kenmerken in deze woonstijl. Hier speelt hout dé belangrijkste rol. Alles in dit interieur is afgelijnd, wat een strakke look geeft aan je woning. Meubels zijn eenvoudig, maar gedetailleerd en stijlvol. In een Scandinavische woning vind je vooral veel rust. Alles in het interieur staat er voor een reden. In dit soort woning zie je ook veel natuurlijk licht, daarom zijn ramen met gordijnen op maat hier erg geschikt. Denk bij een Scandinavische woning aan zachte pastelkleuren, die mee zorgen voor een verfijnde afwerking.

Welke interieurstijl zal jij binnenkort in je huis toepassen? We wensen je alvast veel plezier met het inrichten en decoreren van je nieuwe woonst!