6 alternatieve toepassingen voor noppenfolie

0
1971

We kennen allemaal het plezier van het openen van een pakketje. Niet alleen heb je het genot van die mooie hanglamp, of prachtige vaas, waar je lang over na hebt gedacht. Het extra voordeel is wanneer je ontdekt dat het object volledig is ingepakt met noppenfolie.

Je laat je innerlijke kind los en popt naar hartenlust. Naast deze leuke activiteit, ligt het voor de hand om noppenfolie te gebruiken om goederen mee te beschermen. Maar er zijn zo veel meer manieren om noppenfolie te gebruiken! Hier hebben we een lijst samengesteld voor creativiteit met noppenfolie.

1. Knutselen

Met noppenfolie kun je funky kunstwerken maken door de folie als drukpers te gebruiken. Je kunt interessante vormen en ontwerpen uit het materiaal knippen en vervolgens beschilderen. Dit kun je als stempel drukken op wat je maar wil – papier, karton, zelfs je muur! Heldere kleuren geven het meeste impact, maar je kunt op tal van manieren creatief zijn met deze innovatieve stempel.

2. Eten koud of warm houden

Op de terugreis van je supermarkt wil je niet dat ijsjes smelten in je tas. En op weg naar de picknick in het park houdt je die quiche misschien graag warm. Ook in dit soort situaties biedt noppenfolie en uitkomst. Bekleed je boodschappentas met noppenfolie en het werkt isolerend.

3. Isoleer ramen

Oude schuur? Of oud raam dat je niet kunt vervangen? Dan zal daar in de winter veel kou door heen komen. Ook in deze omstandigheden kan een vel noppenfolie eenvoudig als effectieve isolator werken. Ook in de kas in je moestuin werkt noppenfolie perfect om warmteverlies in de winter te voorkomen.

4. Autovorst

De isolerende werking van noppenfolie kan ook goed van pas komen wanneer je op een koude winterochtend haastig met de auto weg wil. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ’s nachts een lap folie op de voorruit te laten liggen, die je vastklemt onder de ruitenwissers.

5. Handvatkussens

Zere handen wanneer je zware tassen draagt? Op krukken loopt of de vloer aanveegt met een oude bezem? Gebruik je folie als eenvoudig handkussen, en voorkom pijnlijke handpalmen.

6. Tuinieren

Ook in de tuin komt noppenfolie goed van pas. Veel tuiniersters klagen over zere knieën. Dit is waar noppenfolie goed van pas komt. Je kunt er stukken van op de knie van je broek plakken en gebruiken als kniebeschermende kussen wanneer je knielt op gras of beton. Ook kan de folie worden gebruikt om je planten in de winter tegen vorst te beschermen.

Genoeg manieren dus om die folierol te gebruiken!