Beginnen met investeren in crypto: hoe werkt het?

0
856

 

Sparen op de bank is anno 2022 heel erg lastig en vaak moet je hiervoor negatieve rente betalen. Dit is natuurlijk erg vervelend, want dit voor dit geld heb je hard gewerkt. Investeren kan anno 2022 ook erg winstgevend zijn en vooral als je investeert in crypto. De crypto markt is heel volatiel en met genoeg informatie en ervaring kun je een hoop rendement krijgen. Dit is natuurlijk een groot voordeel, maar beginners hebben vaak moeite. Veel beginners weten niet hoe ze moeten beginnen met investeren in crypto. Dit is begrijpelijk en het is ook vrij ingewikkeld als je helemaal geen ervaring hebt. Waar moet je nu precies op letten bij het investeren in crypto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Stap 1: een broker vinden

Voordat je begint met investeren in crypto, is het van een groot belang dat je een betrouwbare broker vindt. Er zijn ongeveer 100 verschillende brokers en exchanges te vinden op het internet. Deze brokers handelen in cryptocurrencies en je wilt een betrouwbare broker vinden, zodat je veilig kunt investeren in cryptocurrencies. Je kunt bij een broker cryptocurrencies verkopen, kopen en bewaren. Hierbij is het belangrijk dat je de verschillende brokers goed met elkaar vergelijkt. Kijk bijvoorbeeld naar de reviews van de broker, maar ook naar de kosten die erbij komen kijken. Sommige brokers rekenen namelijk hoge transactiekosten, terwijl andere brokers dit niet doen.

Stap 2: koersen

Als je bijvoorbeeld in Chainlink wilt investeren, is het heel belangrijk om naar de Chainlink koers te kijken. Je kunt op deze manier namelijk precies zien wat de huidige waarde is van de cryptomunt. Dit kan heel erg bepalend zijn bij het uitvogelen van het koopmoment. Je wilt het namelijk voor een lage prijs kopen, zodat je het later voor veel meer kunt verkopen.

Stap 3: doelen

Voordat je begint met investeren in cryptocurrencies, is het heel belangrijk om een doel vast te stellen. Zo kan het zijn dat je een bepaald bedrag bij elkaar wilt verdienen, of een bepaald rendement. Het is belangrijk om het doel ook vast te houden, zodat je op het eind geen fouten kunt maken. Als je bijvoorbeeld in Verge crypto investeert, is het belangrijk om er op tijd uit te stappen. Zo kan het zijn dat Verge in een keer heel erg stijgt, maar de volgende dag weer enorm zakt.