Budgetvriendelijk je huis opfrissen, dat doe je zo!

0
1963

Kan jouw woning wel een opfrisbeurt gebruiken? Kijk je soms naar je woonkamer of keuken en ben je instant verveeld? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken! Je hoeft het niet altijd grootschalig aan te pakken, zelfs kleine aanpassingen kunnen een wereld van verschil maken.

Color me beautiful

Kan die saaie keukenwand wel een likje verf aan? Of ben je al langer van plan om wat meer pit in huis te brengen door felle kleuraccenten toe te voegen? Today is your day!

Trek je werkbroek voor dames aan (want het moet toch wat mooi zijn) en begeef je naar de dichtstbijzijnde doe-het-zelfzaak. Ga op zoek naar de mooiste kleurstaaltjes en kleurpaletten. Zo kan je thuis op je gemak eens wat tinten en kleuren uitproberen! Koop je alvast een spiksplinternieuwe verfborstel ter motivatie en plan ‘D-day’ in je agenda in. Kom je er niet uit en blijf je maar tobben over dé perfecte kleur? Ga dan te rade bij je een vriend of vriendin of maak het je niet moeilijker met een tweede mening en trek een lotje. Voel je enige teleurstelling bij de kleur die je hebt getrokken? Dan is het duidelijk! Ga altijd voor je buikgevoel.

Move it move it

Door je interieur anders in te richten kan de hele look and feel  van je huis veranderen! Gewoonweg wat met meubels schuiven, geeft al een ander effect. Probeer eens wat combinaties en settings uit en kijk hoe je je erbij voelt. Iets oud, iets nieuws, iets gekregen, iets blauws, je huis inrichten is als een huwelijk. Ga eens kijken op een rommelmarkt of kijk op Facebook Marktplaats of Tweedehands.be voor tweedehandsspullen, van tijd tot tijd kan je daar erg leuke dingetjes op de kop tikken. Verder ga je nog op zoek naar wat nieuwe fotolijstjes en een grote groene kamerplant en klaar is kees, je huis heeft budgetvriendelijk een make-over gekregen.

Gewoon doen!

Ben je ietwat een uitsteller en zit je al even op je ei? Staat die blaklader werkbroek nog steeds in je online winkelmandje te wachten? Vooruit, waar wacht je nu op? Bestellen maar! Want van uitstel komt afstel, schiet daarom vandaag nog in actie! Ben je na het lezen van deze blog nog steeds wat inspiratieloos? Ook dat is geen excuus meer, want online en op ‘de socials’ zoals op Instagram en YouTube vind je de grootste interieurgoeroes die je eindeloos veel input en nog meer toffe ideeën kunnen geven aan een enthousiaste DIY’er zoals jij.