De voordelen van tegels in de badkamer

0
1479

De badkamer wordt steeds belangrijker in onze moderne woningen. Vroeger was het slechts een praktische ruimte, maar tegenwoordig willen we een badkamer waar we volledig tot rust kunnen komen. Het is dus belangrijk dat de badkamer een fijne sfeer heeft, zodat u uzelf volledig kunt ontspannen tijdens het nemen van een warm bad. Maar hoe realiseert u deze rust en reinheid? Tijdens een verbouwing kan het zeer lastig zijn om te weten wat u precies zoekt. U moet belangrijke beslissingen maken, maar er zijn zoveel mogelijkheden dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om u een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel de drie grootste voordelen van tegels in de badkamer. Zo hoeft u niet langer te twijfelen, en kunt u zich volledig focussen op de volgende vraag: voor welke badkamertegels kiest u?

Tegels maken de ruimte groter

Veel badkamers zijn relatief kleine ruimtes, waar toch veel badkamermeubels in moeten komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan een douchecabine, een wastafel en toilet. Misschien wilt u zelfs wel een badkuip in uw nieuwe badkamer? Dan is het natuurlijk belangrijk om de badkamer zo praktisch mogelijk in te delen. U wilt immers dat de badkamer een fijne ruimte blijft. Om dit te bewerkstelligen is het slim om zoveel mogelijk gebruik te maken van grote tegels. Door de gehele badkamer te betegelen zorgt u ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Houd, naast de grootte van de tegel, ook vooral rekening met de vorm van de tegel. Zo kunnen rechthoekige wandtegels in de badkamer er bijvoorbeeld voor zorgen dat de ruimte breder en langer lijkt.

Tegels zijn verkrijgbaar in veel kleuren

We zijn allemaal op zoek naar een badkamer die ons rust en ontspanning biedt, en toch zijn alle badkamers anders. Dat komt omdat we allemaal een eigen smaak en persoonlijke stijl hebben ontwikkeld. Wat u mooi vindt, hoeft een ander niet persé mooi te vinden, en andersom geldt hetzelfde. Gelukkig zijn er, wat betreft badkamertegels, voldoende mogelijkheden voor iedereen. Dat betekent dat iedereen de perfecte tegels moet kunnen vinden. Badkamertegels zijn namelijk niet alleen verkrijgbaar in veel verschillende vormen en maten, maar ook in veel verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zwart, wit, grijs en antraciet. Bent u op zoek naar iets bijzonders? Kies dan voor gekleurde vloertegels in de badkamer. Mozaïek tegels of tegels met een uniek kleurtje zorgen voor een sfeervolle badkamer die helemaal bij u past.

Tegels zijn makkelijk schoon te maken

Laten we eerlijk zijn: het schoonmaken van de badkamer vind niemand écht leuk. Daarom is het handig om dit karweitje zo makkelijk mogelijk te maken voor uzelf. Badkamertegels zijn namelijk zeer gemakkelijk schoon te maken én schoon te houden. U hoeft ze enkel regelmatig te poetsen met een vochtige doek, en ze zijn weer blinkend schoon. Heeft u écht een hekel aan schoonmaken? Kies dan voor grote tegels. In de voegen tussen de tegels hoopt vuil zich namelijk het meeste op. Bij grote tegels heb je minder voegen, en daardoor minder vuil. Zo wordt het schoonmaken van uw perfecte badkamer een snel klusje!