Een gehoorapparaat kopen doe je zo 

0
940

Steeds meer Nederlander hebben of krijgen last van hun gehoor. Dit heeft natuurlijk verschillende oorzaken. Als je last krijgt van je gehoor, betekent dat zeker niet altijd dat je slechthorend bent. Ook is het mogelijk dat je oren verstopt zitten met vuil. Het blijft wel belangrijk om je oren altijd te laten onderzoeken door een oorarts of een audicien aangezien zij eenvoudig kunnen achterhalen of jij echt slechthorend bent. Daarnaast is een audicien in Nederland vrijwel de enige persoon die de diagnose slechthorend mag stellen. Als een audicien de diagnose slechthorend gesteld heeft, dan is de kans groot dat je een gehoorapparaat moet aanschaffen, maar hoe werkt dat precies en wat kost een gehoorapparaat? Je vindt daar meer informatie over in dit handige artikel. 

 

Bezoek een fysieke winkel van een audicien 

Als je een gehoorapparaat kopen wilt, dan kan je hiervoor het beste een fysieke winkel van een audicien bezoeken. Ook is het mogelijk om een gehoorapparaat via het internet te bestellen, maar dat is verre van de beste keuze die je kan maken. Het is namelijk erg belangrijk dat jij je vragen kan stellen en ook geadviseerd wordt. Dit is natuurlijk erg moeilijk via het internet en daarom kan je het beste een fysieke winkel van een audicien bezoeken. Gelukkig hoef je in de meeste gevallen niet ver te reizen aangezien er in elke stad en dorp in Nederland wel een audicien te vinden is waar jij terecht kan voor het aanschaffen van een gehoorapparaat. 

 

Wat kost een gehoorapparaat precies?

Wanneer je een gehoorapparaat wilt aanschaffen, dan wil je natuurlijk ook weten wat een gemiddeld gehoorapparaat precies kost. Helaas is het erg moeilijk om hier een prijskaartje aan te hangen aangezien elk gehoorapparaat verschillend is. Daarnaast moet een gehoorapparaat ook ingesteld worden voor jou zodat je weer goed kan horen. Er worden dus allerlei kosten gemaakt en deze moet jij allemaal betalen. Gelukkig zijn er in Nederland verzekeringsmaatschappijen die de kosten van het aanschaffen van een gehoorapparaat vergoeden. Je kan dus zeker het beste contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij om te achterhalen of de kosten van een gehoorapparaat gedekt worden of niet. Mocht dat niet zo zijn en je hebt het budget niet om een gehoorapparaat aan te schaffen, dan is het ook mogelijk om een gehoorapparaat te leasen. Dit kan je dan rechtstreeks doen bij een audicien, maar ook is het mogelijk om hiervoor een leasemaatschappij in te schakelen.