Ethereum als veilige investering in de cryptomarkt

0
1493

Jaren geleden kwam Ethereum op de markt voor een paar cent. Wie toen heeft toegehapt heeft nu geprofiteerd van duizenden procenten! Ethereum is een relatief oude digitale munt in een nieuwe markt. Maar het project is pas net begonnen! De adoptie van de cryptomarkt begint langzaam te groeien en dit zal nog jaren zo doorgaan. Na Bitcoin wordt Ethereum als meest stabieler speler binnen de cryptomarkt gezien. Stabiel is echter een relatief woord, gezien de prijs met tientallen procenten is gedaald. Echter heeft een goede investeerder in één jaar tijd zijn inleg ook keer tien of twintig zien gaan! De munt kent hoge pieken en diepe dalen.

Door vele investeerders wordt Ethereum na Bitcoin als meest stabiele cryptomunt gezien. Eigenlijk moeten we Ether zeggen, Ether is de digitale munt van het bedrijf Ethereum. Dit bedrijf loopt voor op het gebied van blockchain technologie. Door de volledige openheid van hun blockchain, laten zij andere applicaties op hun techniek bouwen. Net als Bitcoin maakt Ethereum gebruik van proof of work, echter willen zij overstappen op proof of stake. Hierdoor zou het minen van Ether minder energie gaan kosten. 

Een interessant moment om te kopen?

Op dit moment zit Ethereum in een opwaartse trend. Na een sterke groeiperiode sinds het begin van 2021, daalde de koers enorm. Echter heeft Ethereum in augustus zijn bodem gevonden en is de blik omhoog gericht. Indien je denkt aan het kopen van Ethereum kan je wachten met instappen op een flinke daling van de Ethereum koers. Indien je voor de lange termijn investeert, kan je ook wekelijks of maandelijks een bepaald bedrag inleggen zonder naar de koers te kijken. Hierdoor worden je emoties minder beïnvloed door het koersverloop, waardoor je jezelf wapent tegen paniektransacties.

Een populair betaalmiddel

Naast dat Ethereum door veel speculanten als relatief veilige investering binnen de cryptomarkt wordt gezien, wordt de digitale munt Ether ook veel gebruikt als betaalmiddel. De aan- en verkoop van projecten op het Ethereum netwerk kosten ook geld. Deze zogenoemde 'gas fees' zijn kosten die een gebruiker maakt om zijn transactie door te laten gaan. Doordat de prijs van Ethereum zo enorm is gestegen, stegen de gas fees mee. Ethereum is bezig met het reduceren van de gas fees, zodat de handel gebruiksvriendelijk blijft.

Adoptie door bedrijven

De technologie van Ethereum is voor veel bedrijven van grote meerwaarde. Het is daarom geen verrassing dat grote bedrijven zoals Amazon, Siemens, Samsung en zelfs Google gebruiken maken van de blockchain technologie die Ethereum aanbiedt. De verwachting is dat vele bedrijven en overheden zullen volgen. Dit omdat de blockchain technologie van Ethereum vele malen voordeliger is ten opzichte van de huidige contracten en opslag van informatie.