Ga voor een fijne uitstraling van je huis!

0
1417

Je huis is een ontzettend belangrijke plek. Nergens breng je zoveel tijd door als hier. Hier kom je thuis na een lange, vermoeiende dag werken. Hier laadt je op en ga je de verbinding aan met je geliefden en vrienden. Thuis is de plek waar jij het voor het zeggen hebt en waar je geen rekening hoeft te houden met de buitenwereld die van alles van jou wil. Daarom is het zo belangrijk dat jij je ook echt thuis voelt in je huis, en je omringt met een inrichting en sfeer die comfortabel is. Kan jouw huidige huis wel een opknapbeurt gebruiken? Lees dan deze blog en ervaar hoe je snel een andere uitstraling in je huis kunt creëren!

Kleur

De kleuren die je kiest voor je inrichting zijn zeer bepalend voor de sfeer en de indruk die je huis afgeeft. Bepaalde kleuren roepen bepaalde associaties op, en dragen daarmee bij aan de sfeer die er in je huis heerst. Zo scheppen koele tonen zoals blauw, groen of grijs een heel andere ambiance dan warmere tinten zoals (oker)geel, rood of pastel. Door de kleuren zo te kiezen dat deze bijdragen aan een bepaalde indruk kun je snel voor een hele andere uitstraling van je huis gaan. Durf hier mee te experimenteren en zie hoe het verschil voor jouw huis uitwerkt!

Licht

Naast de gekozen kleuren heeft de lichtinval in je huis een enorme invloed op de sfeer en uitstraling. Licht en kleur hangen samen, en kunnen elkaar versterken maar ook verzwakken. De mens reageert heel sterk op licht, en hoe je met de lichtinval en lichtverspreiding speelt kunnen daarom weer een wereld van verschil opleveren voor de sfeer in huis. Soms is hier een verbouwing voor nodig: als je bijvoorbeeld te kleine ramen hebt, of als de ramen strategisch niet op de juist hoek of plek in je huis zitten. Voor wie meer licht in zijn huis wil creëren raden wij een schuifraambeslag aan. Met een schuifdeursysteem vervaagt de scheiding tussen binnen en buiten en komt een zee van licht jouw huis is. De omgeving wordt minder buitengesloten zoals dat met kleine, afgesloten ramen wel het geval is. Schep ruimte en laat de omgeving binnen!

Comfort

Maar ook met kleine aanpassingen kun je makkelijk voor een fijne en aangename sfeer in huis zorgen. Ga voor gemak, en laat jezelf en je gasten zich op hun gemak voelen. Kies daarom voor comfortabel en zacht meubilair. Zo is een stoffen bank met veel zachte kussens een stuk uitnodigender dan een harde, zwarte design leren bank. En een zacht, hoogpolig vloerkleed op de vloer doet ook wonderen! Ga voor comfort en voel je thuis.