Ga voor een tweedehands traplift voor jouw huis!

0
768

Een traplift ofwel huislift aanschaffen is voor veel mensen een noodzaak. Zo kunnen ze zelfstandig blijven wonen en hoeven ze niet hun vertrouwde omgeving te verlaten. Erg fijn voor bijvoorbeeld oudere mensen die last hebben van dementie. Trapliften bestaan uit een rails met daaraan een stoel bevestigd die de persoon in kwestie naar boven kan tillen. Een traplift wordt aangestuurd via een krachtige motor.

Welke traplift is geschikt voor mijn trap/huis?

Voor het vinden van de juiste huislift, moet er rekening gehouden worden met meerdere aspecten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken welke vorm je trap heeft. Is de vorm van je trap recht of loopt hij juist in een bocht? Een rechte rails is voor een rechte trap en voor een trap met één of meerdere bochten, is een lastigere railing nodig. In dit geval speelt het ook mee of je het hulpmiddel aan de binnen- of buitenkant van de bocht wilt plaatsen. Zo is een traplift aan de binnenkant, door het nodige maatwerk, vaak wat duurder. Plaats je de huislift aan de buitenkant, dan ben je vaak voordeliger uit. De bocht is dan namelijk minder scherp en de hellingshoek minder stijl. De constructie die hiervoor nodig is, is minder lastig te maken. Ook hoeft de motor niet zoveel kracht te hebben als wanneer je de huislift in de binnenbocht plaatst. Máár ook het plaatsen van de lift in de binnenbocht heeft weer positieve kanten! Zo hoeven er minder delen van de trap weggehaald te worden en wordt de armsteun behouden voor de rest van de mensen die de trap gebruiken. Wanneer je met anderen samenwoont die de trap zelfstandig kunnen gebruiken en je hebt de ruimte voor beide opties, wordt er vaak geadviseerd om de lift in de binnenbocht te plaatsen. Zo wordt het normale loopgedeelte vrijgehouden.

Online een tweedehands huislift aanschaffen

Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om een tweedehands traplift aan te schaffen. Dit aangezien de traplift prijzen best wel hoog kunnen uitvallen. Trapliften zijn zo gebouwd dat ze meerdere keren gebruikt kunnen worden. Ook is het mogelijk om hier en daar wat aanpassingen te doen, zodat de traplift perfect zal passen in jouw ruimte. Verder is het mogelijk om in aanmerking te komen voor subsidie van de overheid. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval wanneer je een erkende handicap hebt of bijvoorbeeld ouder bent dan 65 jaar. Je hebt veel verschillende soorten trapliften. Ook voor mensen met een handicap dus, of met overgewicht. Zo is er altijd wel een lift die past bij jouw wensen. Zoek niet langer en kijk vandaag nog naar een tweedehands traplift!