Het gemak van Senseo

Sinds koffiemachines op de markt kwamen, is het zetten van koffie gemakkelijker en goedkoper geworden. Senseo maakte het ons nog gemakkelijker met zijn koffiepads: we hoeven geen hele pot meer te zetten om te kunnen genieten van een kopje koffie. Neen, met zo’n pads zet je eenvoudig een of twee kopjes koffie.

Koffie met één druk op de knop

Een Senseo werkt heel eenvoudig: je kiest een koffiepad en legt die in de senseomachine. De koffiemaker warmt zelf het water op, perst het hete water door de koffiepad en schenkt het in jouw kopje. Met één druk op de knop heb je dus heerlijke koffie.

Het mooie aan een Senseo en koffiepads is niet alleen dat het zo snel en gemakkelijk is om koffie te zetten, maar ook dat het goedkoop is en… dat je naar hartenlust kan experimenten met de smaken. Want koffiepads bestaan intussen in alle geuren en smaken.

Hou je meer van een Espresso? Van een Cappuccino? Of van een Latte Macchiato? Al wat je moet doen, is de juiste koffiepad te kiezen en op het knopje drukken. Handig!

Koffie voor een heel huishouden

Het grote voordeel van zo’n koffiepads is dat je heel gemakkelijk kan variëren. Je kiest gewoon waar jij op dat moment zin in hebt. Zo kan je verschillende smaken koffie kopen voor elke dag. Bovendien zijn de koffiepads erg handig voor grote huishoudens, waar iedereen een andere smaak heeft. Met één koffiemachine maak je zo veel kopjes in zo veel smaken als je maar wil.

Ook kan iedereen lekker zijn eigen koffie zetten en hoef je niet te bekvechten om wie de kan heeft leeggemaakt zonder een nieuwe te zetten.

Groene en duurzame koffie

Koffiedik en koffiefilters mogen gewoon bij het groenafval, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn. Maar hoewel koffiepads erg lijken op filters en gewoon gevuld zijn met koffiedik, mag je ze meestal niet bij het groenafval gooien. In het materiaal waar de pads mee gemaakt zijn, zit namelijk vaak kunststof en dat is niet biologisch afbreekbaar.

Dat geldt niet voor alle koffiepads, zoals bijvoorbeeld die van Senseo. Het bedrijf zet namelijk heel erg in op duurzaamheid. Naast het feit dat ze duurzaam koffie kweken met respect voor mens én natuur, zijn de koffiepads ook nog eens gemaakt van plantaardige materialen en dus biologisch afbreekbaar. Je kan de Senseo koffiepads dus wél bij het groenafval gooien.

Zo geniet jij des te meer van jouw dagelijkse kopje koffie, zonder dat je je schuldig moet voelen over schade aan het milieu of het maken van afval. En dat is een win-win.

Geef een reactie