Het ideale tuinfeest in 5 stappen

0
1365

De zon schijnt, de bloesems staan in bloei en de heerlijke BBQ-geur vult de straten. Het begint ongetwijfeld ook bij jou te kriebelen om weer gezellige tuinfeestjes te geven. Hoe leuk het ook is om je vrienden en familie in grote aantallen te ontvangen, de organisatie van een tuinfeest kan wat stress met zich meebrengen. Via onderstaande tips organiseer je in 1,2,3 het perfecte tuinfeest. En dat zonder stress!

Gezelligheid troef

Tover je tuin om in een uniek decor. Een leuke inrichting van je tuin zal sowieso een positief effect hebben op de sfeer. Je kan bijvoorbeeld in een thema werken. Ga je voor een magische vibe of mik je eerder op een hip cocktailfeestje? Zorg in elk geval voor een gezellige tafel. Stevige servetten, vaasjes met een bloemetje en gezellige kaarsjes. Die laatste kunnen ook helpen om het tafelkleed vast te houden tegen de wind. Het is ook het ideale moment om je tuin in al zijn pracht en praal te tonen aan je gasten. Bereid je daarop voor door maximaal in te zetten op mooie planten en bloemen. 

Sfeervolle verlichting

Een tuinfeest is pas echt geslaagd als je ook sfeervolle verlichting voorziet! Denk aan een slinger met lichtjes, grote kaarsen of zelfs fakkels! Het is niet alleen gezellig, maar ook gewoon belangrijk om ’s avonds voldoende licht te hebben. Bovendien heb je tegenwoordig veel lichtjes die werken op zonne-energie! 

Warmte

Hou bij de organisatie ook rekening met het Belgisch klimaat. Een partytent is bijvoorbeeld geen overbodige luxe om de regen tegen te houden. Ook de temperatuur kan ’s avonds nog stevig zakken. Een terrashaard is in dat geval een ideale oplossing. Bovendien creëer je, dankzij dat vuur, een gevoel van gezelligheid. Een ideaal zomers alternatief voor de klassieke houtkachel in de winter.

BBQ-time

Een tuinfeest zonder BBQ is als een vis zonder water. Haal voldoende vlees in huis, maar vergeet ook geen vegetarische alternatieven! Een groentebrochette kan bijvoorbeeld overheerlijk zijn. Kies dan bewust voor groenten die geschikt zijn om te grillen zoals aubergines, tomaten of courgettes. Ook de vleeseters zullen ongetwijfeld mee smullen van de (warme) groentjes.

Verfrissende drankjes

En last but not least¸ voorzie voldoende lekkere drankjes. Of het nu sangria, bier, wijn of een lekker non-alcoholisch alternatief is, probeer de drank zo fris mogelijk te serveren! Vul een emmer met ijsblokjes of een ton met ijskoud water, en je dranken staan onmiddellijk koud.

Nu nog een streepje muziek erbij en de avond kan niet meer stuk!