Hier moet je aan denken bij het kopen van een motor!

0
626

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om een auto te kopen. Een auto is praktisch en brengt je overal naartoe. Naast de auto is de motor ook een erg geliefd voertuig. Motoren worden vaak gekocht door echte liefhebbers. Zo kan het heerlijk zijn om een lang stuk te rijden op de motor. Je ervaart een hogere snelheid compleet anders en moet toch nog net even wat alerter zijn. Even niet opletten kan zorgen voor een fatale afloop. Mocht jij een motorliefhebber zijn en er binnenkort eentje willen kopen, lees dan verder!

Een motor kun je beter niet gebruiken in de winter

Als je van plan bent om een motor te kopen dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat het 's winters niet prettig is om gebruik te maken van de motor. Zodra het heeft gevroren kan het bijvoorbeeld erg glad zijn op de weg. Veel motorliefhebbers besluiten daarom om de motor tijdens de winter in de garage op te slaan. Mocht je geen schuur of garage hebben dan zou je hier eventueel ook een ruimte voor kunnen huren. De motor blijft in dat geval in een veel betere staat en dat is prettig.

Je mag niet onverzekerd de weg op gaan

Houd er rekening mee dat het in Nederland verplicht is om verzekerd de weg op te gaan. Dit om te voorkomen dat je een ongeluk veroorzaakt en niet op kunt draaien voor de schade. Een motorverzekering afsluiten is gelukkig niet duur en kan vaak eenvoudig geregeld worden via het internet. Let er wel op dat de motor pas verzekerd is zodra je daar de bevestiging van hebt ontvangen. Stap voor deze tijd dan ook nog niet op de motor. Doe je dit wel dan die je zelf op te draaien voor de schade bij een ongeluk. Gelukkig ontvang je meestal binnen een kwartier een bevestiging van de verzekering. Dit maakt het stukken eenvoudiger om bijvoorbeeld een tweedehands motor aan te schaffen. Mocht je nog geen idee hebben waar je de motor wilt verzekeren, dan is je motor omnium verzekeren zeer aan te raden. 

Bij het verzekeren van een motor is het verstandig om de verschillende opties met elkaar e vergelijken. Schat voor jezelf in hoe groot de kans is dat je de verzekering ooit nodig gaat hebben. Mocht de kans erg klein zijn, dan kun je beter voor een wat goedkopere motorverzekering gaan. Het is in dat geval zonde om elke maand een hoop extra geld uit te geven.