Interieurtrends in 2023

0
613

Het rommelige en excentrieke tijdperk is voorbij. Ondoordachte interieurs waar knappe stukken niet matchen, komen in 2023 niet meer aan bod. Wat is wel in, waar kijken we naar uit en wat zullen we in interieurs zien verschijnen in 2023? Dat lees je hier. 

Natuurlijke materialen

Een belangrijke trend die we in 2023 zullen zien, is het gebruik van natuurlijke materialen in het interieur. Denk hierbij aan hout, steen, leer en andere organische materialen. Door het gebruik van deze materialen wordt een warme en gezellige sfeer gecreëerd in huis. 

Daarnaast zorgt het gebruik van natuurlijke materialen ervoor dat het interieur duurzamer wordt. Dit past in de algemene trend van duurzaamheid die we in de maatschappij zien en waarbij consumenten steeds bewuster worden van hun impact op het milieu. Deze trend lijkt tijdloos, en is een veilige route om te nemen wanneer je zoekt naar een interieur dat veelzijdig is. 

Minimalistisch design

Een andere trend die we in 2023 zullen zien, is het gebruik van minimalistische ontwerpen. Deze trend sluit aan bij de behoefte van werkende mensen om rust te vinden in hun drukke levens en om te ontsnappen aan de constante overprikkeling van moderne technologie. Minimalistische ontwerpen zijn eenvoudig en strak, en laten vaak weinig ruimte over voor versiering en decoratie. Hierdoor ontstaat er een rustige en serene sfeer in huis. Denk aan een Scandinavische keuken, die het oog streelt met een lichte en nette visuele stijl wanneer je thuis komt na een hectische dag. 

Gemixte materialen en texturen

Een andere trend die in 2023 opkomt, is het combineren van verschillende materialen en texturen in het interieur. Door het combineren van materialen zoals hout, beton en metaal ontstaat er een interessant contrast en wordt er diepte en dimensie gecreëerd in het interieur. Het mixen van materialen kan op verschillende manieren worden toegepast, bijvoorbeeld door het gebruik van een houten tafel met metalen poten, knalgroene tegels in de keuken of door het plaatsen van een tapijt met een ruwe textuur naast een zijden bank.

Kleurrijke accenten

Dit jaar wordt er ook meer gebruik gemaakt van kleurrijke accenten in het interieur. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door het toevoegen van felgekleurde kussens, vazen of lampen in een verder neutraal interieur. Kleurrijke accenten zorgen voor een speelse en vrolijke sfeer in huis en kunnen helpen om een persoonlijk tintje toe te voegen aan het interieur. Het is bijna een soort rebellie tegen de brave, neutraal-gekleurde interieurtrends die de laatste jaren regeerden. 

Technologie in het interieur

Ten slotte zal ook de opkomst van technologie een belangrijke rol spelen in het interieur van 2023. Steeds meer producten worden voorzien van slimme technologieën en geïntegreerd in het interieur, zoals slimme verlichting, slimme thermostaten en slimme beveiligingscamera's. Daarnaast zullen ook de traditionele meubels worden voorzien van technologie. Zo zal bijvoorbeeld de bank of de eettafel worden voorzien van draadloze opladers voor smartphones en tablets, of geïntegreerde speakers voor muziekstreaming.