Je motor verkopen? Let dan hierop!

0
1488

Heb je al jaren een motor maar gebruik je deze niet veel? Of ben je een motormuis in hart en nieren en ben je juist toe aan een upgrade? Dan is het tijd om je motor te verkopen! Maar waar te beginnen? Er zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen, waardoor de verkoop van je motor zo soepel mogelijk zal verlopen. Welke dit zijn? Dat vertellen we je in deze blog!

1. Kies de beste tijd om je motor te verkopen

Zoals je kunt verwachten rijden de meeste motorrijders het liefst met mooi weer. Een zonnetje, blauwe lucht en een zomerbriesje zijn de perfecte omstandigheden om een motorrit te maken. De beste tijd om een motor te verkopen is dus in het voorjaar, dan hebben de kopers nog het meeste plezier van de nieuwe aanwinst. Wanneer je besluit om aan particulieren te verkopen, kan je het beste een advertentie aanmaken in maart of april, of zelfs in januari of februari. In deze periode is het aanbod nog iets lager, waardoor er ook minder concurrentie is. Wil je het liefst zo snel mogelijk je motor verkopen? Er zijn ook bedrijven die zorgen dat je zelf geen omkijken hebt naar het verkoopproces. In dat geval kan je het hele jaar door je motor verkopen. Op OSW.be vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw motor binnen 24 uur te verkopen!

2. Zorg dat je motor in tiptop staat verkeerd

Staat je motor al een tijdje stil, of wordt deze dagelijks gebruikt? Wat de staat van jouw motor ook is, het is belangrijk om de motor in een zo goed mogelijke staat te koop aan te bieden. Zorg dat alle kleine mankementen verholpen worden, zodat de potentiële koper overtuigd is van de betrouwbaarheid van de motor. Het zou natuurlijk zonde zijn als de verkoop niet doorgaat door een klein mankement wat gemakkelijk verholpen had kunnen worden. Ook is het aan te raden alle facturen die met onderhoud te maken hebben te verzamelen. Zo krijgt de geïnteresseerde koper goed inzicht in welke onderdelen al vervangen zijn. Dit helpt weer om de motor te verkopen. Geen tijd om onderhoud te plegen of je administratie bij elkaar te zoeken? Door je motor op OSW.be aan te melden, krijg je razendsnel een aanbod op jouw motor.

3. Zoek de juiste papieren bij elkaar

Of je je motor nu via OSW.be verkoopt of aan particulieren, je hebt een aantal documenten nodig om je motor te verkopen. Met het Europese gelijkvormigheidsattest en het inschrijvingsbewijs (het roze formulier) van de motor, kan de nieuwe eigenaar de motor op eigen naam zetten. Door deze documenten alvast klaar te hebben zal de uiteindelijke overdracht zo soepel mogelijk verlopen.