Je voorbereiden op de geboorte van je kindje

0
1799

Onze huidige maatschappij verandert snel en die veranderingen tonen zich op elk vlak van ons leven. Zo stappen veel mensen af van traditionele rollen. Het idee dat een vrouw enkel van vrouwelijke dingen kan houden en een man enkel van mannelijke dingen kan houden, is al lang achterhaald.

Meer en meer ouders kiezen daarom voor neutrale geboortekaartjes en doopsuiker. Sommige ouders stappen af van het traditionele roze voor meisjes en blauw voor jongens. In plaats daarvan maken ze gewoon geboortekaartjes die ze mooi vinden en die passen in hun eigen stijl. Logisch, niet?

Een meisje met een dino

Het gevolg is dat er een wereld opengaat voor jonge ouders. Alles kan en alles mag. Wil je voor de geboorte van jouw dochter een geboortekaartje met een dinosaurus erop uitsturen? Prima! Wil je het geboortekaartje van jouw zoon in een felle roze tint? Dat kan! Doe gewoon jouw ding en het resultaat zal ongetwijfeld prachtig zijn.

Geboortekaartjes maken is iets waar veel jonge ouders terecht naar uitkijken. Het kaartje is de eerste officiële aankondiging dat jouw kindje geboren is. Een klein en trots welkom voor je baby. Ouders, maar ook grootouders en meters en peters, bewaren de geboortekaartjes vaak jarenlang als een souvenir aan dit mooie moment.

Bijpassende doopsuiker

Bij een prachtig geboortekaartje hoort passende doopsuiker. Tegenwoordig kan je gemakkelijk doopsuiker online bestellen. Je kan als het ware bouwpakketten kopen. Sets die je naar eigen smaak kan aankleden.  

Vaak zie je niet enkel meer de traditionele suikerbonen, maar andere, kleine geschenkjes die de smaak van de ouders weergeven. Denken aan delicate snoepjes, badzout, stukken zeep of zelfs kaarsen of kleine plantjes.

Het eerste bezoek

Nadat je kindje geboren is, komt er bezoek. Grootouders, tantes en ooms willen hun kleinkind of neefje liefst zo snel mogelijk ontmoeten. Maar veel ouders rekenen ook hechte vrienden als ‘familie’. Het resultaat is dat er binnen de kortste keren een schare bewonderaars aan het wiegje van jouw kleine wonder staat.

Natuurlijk wil je pronken met je kindje. Je wil dat je ouders en broers en zussen jouw kindje leren kennen. Maar een stroom aan bezoekers thuis ontvangen, vlak nadat je een – misschien een erg lange – bevalling achter de rug hebt, kan best vermoeiend zijn.

Plan het eerste bezoek dus goed. Laat mensen maar in kleine groepjes toe. Vraag of ze eerst even bellen wanneer ze op bezoek willen komen. Vind je dat moeilijk, zeg dan dat je graag op voorhand weet hoeveel champagne je koud moet zetten. Want de geboorte van een kindje is toch een goede reden om een flesje te kraken?