Maak je kerstkaart dit jaar persoonlijker

0
1459

Stuur jij elk jaar een stapel kerstkaarten naar je beste vrienden en familie? Of wil je dat dit jaar voor het eerst doen? Lees dan even verder. Kerstkaarten zijn superleuk om te schrijven en versturen. Je kunt er iemand namelijk heel erg blij mee maken. De leukste kerstkaarten zijn creatief en persoonlijk! In dit blog leg ik daarom uit hoe je dit jaar je kerstkaarten iets persoonlijker kunt maken.

Creatief

Eén van de leukste dingen om te doen, is zelf iets maken voor iemand. Ook kerstkaarten zijn superleuk en makkelijk om zelf te maken. Je kan dit doen door bijvoorbeeld te werken met stevig papier of karton. Dit kun je in knutselwinkels kopen. Maak verschillende laagjes van verschillende soorten papier en knip kerstbomen, rendieren, cadeautjes of andere vormen uit gekleurd papier. Daarnaast werken metallic stiften heel goed voor kerstkaarten. Deze kun je krijgen in verschillende kleuren, zoals zilver, goud, rood, etc. De stiften zijn super helder en ook kun je hiermee vaak op zwart papier schrijven en tekenen, wat handig is als je ook met zwart papier wil werken. Verder kun je werken met glitter, linten en eventueel foto’s. Gebruik je creativiteit om het zo persoonlijk mogelijk te maken. Heb je geen idee hoe je zelf een mooie kerstkaart kunt maken? Zoek dan eens naar inspiratie op Pinterest of Google.

Online kerstkaart

Ook kun je online tegenwoordig heel makkelijk een persoonlijke kerstkaart (laten) maken. Dit zijn vaak hele leuke kerstkaarten met verschillende ontwerpen, kleuren en teksten. Je kunt zelf instellen wat het thema van de kaart moet zijn. Bijvoorbeeld: christelijk, winter, sterren, met engelen…, het kan allemaal! Ook een kerstkaart met foto is mogelijk. Op die manier kun je de kerstkaart nóg persoonlijker maken. Kies bijvoorbeeld voor een leuke foto van jou en de persoon naar wie je hem stuurt, of een foto van je hond in de sneeuw. Wanneer je online een kerstkaart laat maken met een foto erop, kun je zelf de kaart ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld zelf kiezen waar je de foto wilt plaatsen, in wat voor vorm en met welk kader. Daarnaast kun je zelf een filter op de foto doen en de foto nog kerstachtiger maken door bijvoorbeeld sneeuw of maretakken toe te voegen. Ben je niet zo’n van het standaard design? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een ander lettertype te selecteren en de kleuren van de kaart aan te passen. Alles is mogelijk!