Met deze 5 tips creëer je ruimte in je badkamer

0
1271

Ruime badkamers zijn meestal een luxe die je terugvindt in op maat gebouwde woningen. In stadsappartementen wordt de ruimte van het appartement gemaximaliseerd op een manier die meestal ten koste gaat van de badkamerruimte. Dit maakt het inrichten van een volgepropte badkamer een echte uitdaging. Gelukkig zijn er een aantal renovatietips die je kan uitproberen om je kleine badkamer een beetje minder claustrofobisch, maar wel stijlvoller te maken.

Tip 1: Licht, licht en nog eens licht

Licht is een belangrijk element dat er altijd voor zorgt dat een ruimte groter lijkt dan hij eigenlijk is. Zorg ervoor dat de ruimte zoveel mogelijk licht kan opvangen via de ramen. Daarnaast kan je de donkere hoeken van je badkamer verlichten. Het installeren van inbouwverlichting in het plafond of in de vloer zijn de perfecte manier om licht toe te voegen aan donkere badkamers. Als je een badkamerspiegel hebt, vul deze dan aan met armaturen aan beide zijden, zodat de spiegel het licht kan weerkaatsen en de ruimte kan verlichten.

Tip 2: Opruimen

Soms hebben volgepropte ruimtes alleen even een schoonmaak nodig. Door rommel voelen kleine ruimtes nog kleiner aan. Organiseer je badkamer dus! Denk eraan om badmatten over te slaan, of om dunne te gebruiken die de ruimte niet kleiner doen ogen. Tot slot, overweeg om je matte douchedeuren weg te doen om het zicht op je bad en douche vrijer te maken. Als je echt niet zonder douchedeuren kan, vervang dan je matglas door helder glas. Zo kan je je douche  en bad zien en lijkt je badkamer groter dan hij in werkelijkheid is.

Tip 3: Spiegels en glazen

Het gebruik van reflecterende en glanzende oppervlakken kan de ruimte in je badkamer vergroten. Als je  een spiegel voor je wastafel plaatst, kunnen de armaturen in je badkamer het licht weerkaatsen en de ruimte verlichten zonder dat je extra lampen hoeft te installeren. Ook het plaatsen van een lange spiegel of twee spiegels op de tegenoverliggende muren van je badkamer, geven een illusie van een oneindige ruimte. Om je badkamer op te fleuren kan je ook glazen tegels gebruiken, die niet alleen de ruimte extra verlichten maar ook een elegante toets geven aan je badkamer.

Tip 4: Maximaliseer de ruimte

Maak optimaal gebruik van de beperkte ruimte die je hebt. In plaats van te volharden in volumineuze opberg- en badkamermeubels, kan je beter haken en een wand- of wastafel op een voetstuk gebruiken. Blijf bij één opbergkast of één functioneel rek en verwijder alle andere planken die aan de muur hangen. Het oog stopt meestal bij alles wat uitsteekt, waardoor de ruimte een beetje claustrofobisch aanvoelt.

Tip 5: Verf en behang

De juiste kleur gebruiken om de muren van je badkamer te verven, kan precies dé truc zijn om de illusie van meer ruimte te geven. Als vuistregel geldt: vermijd het gebruik van sterke en felle kleuren. Kies uit lichte neutrale kleuren, zoals pastel en wit. Vermijd ook behang met drukke patronen en grote contrasten. Van de vele tips om een badkamer ruimer te laten lijken, is verven en behangen de goedkoopste optie voor een renovatieproject.