Ongedierte in huis? Dit kun je ertegen doen!

Nagenoeg iedereen heeft een hekel aan ongedierte. Daarom zit je er niet op te wachten om deze beestjes in jouw huis tegen te komen. Helaas is het nooit helemaal te voorkomen. In iedere woning in ons land komt namelijk wel ongedierte voor. Zie je de laatste tijd plots ook veel beestjes in jouw huis? Kom dan in actie. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten wat zij tegen ongedierte kunnen doen. Daarom bieden wij jou in deze tekst de helpende hand.

Maak het onaangenaam voor de beestjes

Heb je last van beestjes in huis? Zoek dan eerst uit om welk ongedierte het gaat. Niet alle ongedierte is namelijk op dezelfde manier te bestrijden. Als je weet om welk beestje het gaat, zoek je uit wat dit ongedierte aantrekt. Vaak zijn dit etensresten, maar het klimaat in huis kan ook een oorzaak zijn. Zo leven veel beestjes graag in een warme en vochtige ruimte. Niet gek dat ongedierte vaak opduikt in de keuken en badkamer.

Als je weet waar het ongedierte op afkomt, raden wij je aan de nodige maatregelen te nemen. Komen ze op eten af? Ruim etensresten dan op en maak jouw woning vaker schoon. Wanneer het binnenklimaat de oorzaak is, zet je vaker een raam of deur open. Hierdoor daalt niet alleen de temperatuur in een ruimte, maar ook de luchtvochtigheid. Dicht ook zoveel mogelijk gaten en kieren in jouw woning. Zodoende is het voor ongedierte lastiger om binnen te komen.

Gebruik bestrijdingsmiddelen

Niet iedereen slaagt erin om ongedierte uit zijn huis te weren. Gelukkig betekent dit niet dat je er niets tegen kunt doen. Nee, want je kunt namelijk bestrijdingsmiddelen inzetten tegen ongedierte. Zo kun je veel van deze beestjes bijvoorbeeld vangen met een val. Dit is bijvoorbeeld bij muizen mogelijk, maar ook bij zilvervisjes.

Toch bieden vallen niet altijd uitkomst. Is dit bij jou ook het geval? Dan kun je eventueel vergif inzetten om beestjes te bestrijden. Wanneer ongedierte eenmaal in aanraking komt met vergif, leggen zij vaak binnen de kortste keren het loodje. Let wel op welk vergif je gebruikt, want veel van deze bestrijdingsmiddelen zijn niet bepaald goed voor het milieu.

Schakel een ongediertebestrijder in

Er zijn verschillende manieren om ongedierte in huis te bestrijden. Helaas slaagt lang niet iedereen erin om de beestjes zelf te lijf te gaan. Dit kan komen doordat je de verkeerde aanpak hanteert, maar mogelijk is er ook sprake van een plaag. Ga in dat geval niet bij de pakken neerzitten, maar schakel een specialist van Beestjeskwijt in. Zij komen snel naar jou toe om ongedierte te bestrijden. Zo’n bestrijder beschikt over verschillende hulp- en bestrijdingsmiddelen, waardoor je binnen de kortste keren verlost bent van ongedierte in huis.

Geef een reactie