Tips voor een vlotte verhuis

0
1685

Ga je binnenkort verhuizen? Misschien trek je naar een andere stad of verder nog, naar het buitenland. Naar waar je ook gaat, bij een verhuis komt altijd heel wat chaos en rompslomp kijken. Wij geven je enkele tips mee voor een vlotte verhuis zodat je snel van je nieuwe stulpje kan genieten.

Alles begint bij een goede voorbereiding

Wie gaat verhuizen, weet dat daar heel wat bij komt kijken. Je oude huis moet leeggemaakt worden en het nieuwe huis opnieuw gevuld. Bereid je goed voor en pak je spullen op een goede manier in. Schaf stevige verhuisdozen aan waarin je al je spullen kan stoppen. Deze dozen kan je kopen, maar bananendozen die je gratis in de supermarkt kan meenemen, zijn ook zeer geschikt. Denk eraan: het zwaarste gerief hoort onderaan in de doos en breekbare spullen, zoals glazen of servies, wikkel je best in een handdoek of wat kranten. Vergeet ook niet op de doos te schrijven welke spullen erin zitten of voor welke ruimte ze bestemd zijn. ‘Breekbaar’ schrijf je het best in koeien van letters op je dozen, zodat je weet dat je extra voorzichtig moet zijn.

Schakel hulp in

Het is ook een goed idee om op voorhand verkeersborden aan te vragen bij de gemeente. Zo kan de verhuiswagen zéker voor de deur parkeren op de grote dag. Denk er trouwens aan om op tijd hulp in te schakelen. Als je verhuist, kies je best een verhuisfirma uit de stad waarnaar je verhuist. Zij kennen de omgeving en kunnen je misschien wat leuke tips geven. Zo kan je een beroep doen op een verhuisfirma uit Gent, maar ook andere steden als Antwerpen of Mechelen hebben heel wat goede verhuisfirma’s. Naast een gespecialiseerde firma kan je wat vrienden optrommelen om je te helpen met dozen te sleuren.

Geniet van je nieuwe woning

Zijn alle verhuisdozen uitgepakt en krijgen alle spullen stilaan een nieuw plekje? Dan is het tijd voor de grote schoonmaak. Ben je net naar het mooie Gent verhuisd, maar zie je het niet zitten om zelf al dat stof te lijf te gaan? Ben je op zoek naar hulp bij schoonmaak in Gent? Er zijn heel wat schoonmaakbedrijven beschikbaar die jou kunnen helpen bij je specifieke noden. Of je nu een glazenwasser of een algemene poetshulp nodig hebt, in Gent – maar ook in andere steden – vind je zeker iemand die je kan helpen om je nieuwe huis te laten blinken.

Leer de omgeving kennen

Als alles op orde staat in je nieuwe huis en ook de vloeren eens gedweild zijn, kan je écht beginnen genieten van je nieuwe thuis. Naast een nieuw huis, is er ook een nieuwe omgeving die je moet leren kennen. Bel even aan bij de buren om jezelf voor te stellen en een praatje te maken. Je kent het gezegde: beter een goede buur dan een verre vriend. Ga daarna de omgeving verkennen. Welke supermarkt, slager of bakker is er in de buurt? Door een wandeling te maken ontdek je nieuwe plekken en leer je wellicht ook snel nieuwe mensen kennen.