Leidt je van A naar B.

Tips voor het verbouwen van je huis

Heb je eindelijk een leuk huis gekocht? Of heb je al een tijdje hetzelfde huis en ben je toe aan een nieuwe inrichting? Lees dan hier de beste tips voor het verbouwen van je huis.

Budget

De eerste stap bij het verbouwen van je huis is een budget vast stellen. Zo weet je welke kosten je kan en wilt uitgeven en kom je niet voor verrassingen te staan. Je kunt kleine klusjes eventueel uitstellen voor later, zodat je er nog voor kan sparen. Als je een groot budget wilt is het handig om dit van tevoren te plannen. Dan kan je er voor sparen en eventueel extra werken om sneller te sparen.

Inspiratie

De tweede stap is inspiratie opdoen. Kies niet meteen wat je wilt kopen, maar laat je eerst inspireren. Bezoek woonwinkels, lees woonbladen en bekijk eens een woonprogramma. Met een collage of moodboard kan je jouw inspiratiebronnen in kaart brengen. Het is ook aan te bevelen om een huisstijl te hanteren. Dan kan je op basis hiervan de keuzes maken voor onder andere je meubels, woonaccessoires en behang. Denk bijvoorbeeld aan een moderne of design stijl, minimalistische stijl, Scandinavische stijl en Bohemian woonstijl.

Verlof

Neem genoeg vrij om te verbouwen. Thuis komen in een bouwval na werk is niet fijn. Nu we veel thuis werken is dat helemaal vervelend en kan je daardoor niet goed werken. Na een lange werkdag nog klussen kan ook erg vermoeiend zijn. Neem liever een paar dagen extra vrij. Dan heb je meer energie en kan je aan één stuk door klussen. Meestal krijg je dan meer voor elkaar dan als je hetzelfde aantal uren na je werk aan de slag gaat.

Raamdecoratie

De gordijnen of lamellen kan je beter pas ophangen, nadat je klaar bent met verbouwen. Anders loop je de kans dat er schade ontstaat aan je raamdecoratie. Zeker als je mooie lange gordijnen hebt. Als je je huis een frisse look wilt geven, is het aan te raden om nieuwe raamdecoratie aan te schaffen en niet de oude opnieuw te gebruiken. De nieuwe raamdecoratie heeft een frisse uitstraling en past precies op de ramen van je nieuwe huis als je verhuisd bent.

Verven of behangen

Zorg ervoor dat je muren helemaal glad zijn, voordat je gaat beginnen met verven of behangen. Als er nog pluisjes of kleine plakrestjes op de muur zitten, ga je dit sowieso zien na het verven of behangen. Dat is erg zonde. Daarnaast is het belangrijk dat de soort verf of behang past bij je interieur. Houd hier daarom goed rekening mee. Het kan helpen om een woonstijl als leidraad te gebruiken.

Ander nieuws

6 alternatieve toepassingen voor noppenfolie

We kennen allemaal het plezier van het openen van een pakketje. Niet alleen heb je het genot van die mooie hanglamp, of prachtige vaas,...

3 dingen waar je op moet letten bij een eigen webshop

Ben je van plan een webshop te gaan starten, of ben je onlangs live gegaan met je eigen webshop? Dan is het goed om...

Verrassende keuken

Gasten naar je restaurant lokken is niet altijd eenvoudig. Waarom eens niet proberen met enkele ongewone receptjes? Opvallen is de boodschap Uit eten gaan, is altijd...

Je minder eenzaam voelen

Door de rare tijd waar we ons nu in bevinden komt er bij veel mensen eenzaamheid voor. Door dat je bijvoorbeeld minder naar je...

Wat moet ik allemaal regelen voordat ik op wereldreis ga?

Nadat je jaren lang hard gewerkt en geld gespaard hebt, ben je eindelijk klaar om op wereldreis te gaan. Je kan eindelijk je dromen...