Trendy bouwen: keuze in ramen & deuren

0
1659

Plannen om in het voorjaar te verbouwen of waag je je aan een nieuwbouwproject? De keuze van geschikte bouwmaterialen is een hele klus. Van de keuze in vloer- tot dakbedekking, de gevel en soort ramen en deuren. Tijdens het bouwen moet je heel wat keuzes maken. Probeer je zoveel mogelijk zelf te doen? In deze blog helpen we je bij de keuze van ramen en deuren. We overlopen verschillende materialen en hun stijl. 

Houten ramen en deuren

Ramen en deuren bepalen in grote mate de stijl van je woning. Hou je van een klassieke stijl? Dan zijn massief houten ramen en deuren wellicht een perfecte match bij jouw nieuwe casa. Ook in een woning met een rustiek karakter komen houten ramen en deuren perfect tot hun recht. Kies je voor houten elementen, dan kies je voor charme en degelijke kwaliteit. Hou er wel rekening mee dat je hout zal moeten onderhouden. Maar als je dat goed doet, dan gaat hout echt een eeuwigheid mee. Praat met een expert voor de juiste onderhoudstips voor levenslang plezier aan je houten ramen en deuren. 

Aluminium ramen en deuren

Denk je aan aluminium, dan denk je aan licht gewicht en een strak uiterlijk. Aluminium ramen zijn een ideale fit met hedendaagse woningen. Ben je op zoek naar ramen en deuren die makkelijk zijn in onderhoud? Dan is kiezen voor aluminium ramen voor de hand liggend. Ze gaan lang mee en poetsen is dus zo gebeurd. Bovendien maak je met aluminium ook een ecologisch verantwoorde keuze, want het materiaal is 100% recycleerbaar. Gooi daar bovenop nog eens een lange levensduur en je hebt een compleet pakket aan voordelen,  wat wil je nog meer?

Pvc ramen en deuren

Zoek je een materiaal met onklopbare prijs-kwaliteitverhouding? Dan hoef je niet verder te zoeken. Het is zo dat aluminium ramen en deuren inderdaad heel sterk zijn, ideaal voor grote glaspartijen in moderne woningen. Maar pvc is gegarandeerd een goede keuze als je kijkt naar wat je krijgt voor het prijskaartje: geen rot, geen roest en degelijk onderhoudsvriendelijk materiaal verkrijgbaar in verschillende looks en designs. Zo zijn de typische witte pvc ramen en deuren al lang verleden tijd: nu kan je kiezen voor ramen met een houten look, mat zwarte finish of een aluminium stijl. Wil je een ramen en deuren met houten look met groot onderhoudsgemak, een duurzaam karakter en een betaalbare prijs? Je vindt in pvc ramen en deuren dé oplossing. Ook niet onbelangrijk: pvc isoleert als de beste!