Verrassende keuken

Gasten naar je restaurant lokken is niet altijd eenvoudig. Waarom eens niet proberen met enkele ongewone receptjes?

Opvallen is de boodschap

Uit eten gaan, is altijd een beetje feest. Bij speciale gelegenheden zeker, maar ook als je gewoon geen zin hebt om te koken, is het bijzonder fijn. Alleen, een eetgelegenheid kiezen is niet altijd eenvoudig. Het aanbod is overweldigend: chique restaurants, tavernes of toch die snelle hap. Bovendien heb je dan nog de gespecialiseerde restaurants met gerechten uit de hele wereld.

Als eigenaar van een horecazaak kan je maar beter proberen om wat op te vallen om klanten aan te trekken. Reclame maken is natuurlijk een mogelijkheid. Het brengt echter een hoop kosten met zich mee zonder garantie op succes. Origineel uit de hoek komen is misschien een beter idee. Als je klanten kan lokken met ongewone hapjes of met traditionele gerechten die je een eigen toets geeft, doet mond-op-mondreclame mogelijk de rest. Enkele ideetjes?

Frietjes en co

Een friteuse is zo veelzijdig! Je kan er veel meer mee dan frietjes en kroketten bakken. Het zijn natuurlijk klassiekers die niet mogen ontbreken bij je maaltijden, maar er zijn zoveel andere producten die je kan frituren. Pasta bijvoorbeeld, kan je perfect in de frietketel bakken. Haal een overschotje van de dag tevoren even door een losgeklopt ei, doop het in paneermeel en dan kan het in de friteuse. Heb je al eens gehoord van het frituren van augurken? Heel eenvoudig: wentel de augurken in bloem, breng ze op smaak met zout en kruiden en bakken maar. Echt origineel is gefrituurd bier. Maak een zakje van bladerdeeg, giet er wat bier in en laat het goudbruin bakken.

Zo kan je met enkele juist gekozen ingrediënten ongetwijfeld je klanten verrassen.

Als je grote hoeveelheden tegelijk wil klaarmaken, is het natuurlijk aangewezen om een professioneel apparaat te kopen. De keuze is groot, je vindt dus zeker een toestel dat geschikt is voor het aantal gasten dat je dagelijks bedient.

Je eigen vleesbereidingen

Origineel frituren is heerlijk, maar heb je er al eens aan gedacht om je eigen vleesbereidingen klaar te maken? Als je zelfgemaakte hamburgers of taarten met een hartige vulling in je zaak serveert, kan je daar zeker mee uitpakken. Het grote voordeel is dat je een eigen kruidenmengeling kan toevoegen. Zo kan je zelf de smaak van je vleesproducten bepalen en er je handelsmerk van maken.

Het vlees dat je gebruikt moet fijngemalen worden met behulp van een vleesmolen. Het apparaat werkt met schijven en messen die het vlees als het ware hakselen. Zo’n toestellen zijn nogal veelzijdig. Je kan doorgaans instellen hoe fijn de textuur van het gehakt moet zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid vlees die je wil fijnmalen, kan je een aangepast toestel kopen. Wist je dat de meest krachtige molens wel meer dan 300 kilo per uur kunnen verwerken? Ter vergelijking, een slachtvarken weegt ongeveer 100 kilo. Ook handig is dat er een worstenvuller aan bevestigd kan worden. Je huisgemaakte worsten draaien wordt kinderspel met een vleesmolen.

Geef een reactie