Voor wie is een iPhone 8 beter dan een iPhone XR?

0
1500

Wie zoekt naar een budgetvriendelijke iPhone, stuit zeker en vast op deze toppers:

 • iPhone 8: uitgebracht in 2017, maar nog steeds ontzettend handzaam en veelzijdig.

 • iPhone XR: de budgetvriendelijke versie van de X-familie uitgebracht in 2018.

De iPhone 8 is ontzettend veelzijdig en heeft een compact formaat. Door de hoge prijs was hij alleen niet voor iedereen weggelegd. De iPhone XR zit op het scherpst van de snede van prijs en kwaliteit. Gelukkig zijn deze iPhones nu refurbished verkrijgbaar. En dat betekent dat je fors bespaart ten opzichte van de nieuwprijs. Een iPhone refurbished vind je bij de refurbished Apple leverancier (mét Keurmerk) van de BENELUX: Forza Refurbished.

Hier zijn 10 redenen waarom het de moeite waard is om een iPhone 8 boven de iPhone XR te verkiezen:

 1. De iPhone 8 is goedkoper dan de iPhone XR.

 2. De iPhone 8 heeft Touch ID in plaats van Face ID, waar sommigen juist bij zweren.

 3. De iPhone 8 heeft een compact 4.7 inch beeldscherm waar je met de iPhone XR 6.1 inch in je broekzak moet wegstoppen.

 4. De iPhone 8 heeft voor het eerst snel- en draadloos opladen – net zoals de iPhone XR.

 5. De iPhone 8 en de iPhone XR hebben bijna identieke camera’s aan de achterzijde. Met de XR heb je extra opties als portretfoto’s. Als goed voor jou goed genoeg is, zijn de iPhone 8 foto’s meer dan perfect. 

 6. De frontcamera's op de iPhone 8 en de iPhone XR zijn ook vrijwel hetzelfde.

 7. De iPhone 8 heeft niet de "inkeping" aan de bovenkant in het scherm maar in de rand boven het scherm verwerkt. Dit komt de kijkervaring ten goede.

 8. Als je een iPhone 7 of 7 Plus hebt gekocht, passen je oude hoesjes wel om de iPhone 8, maar niet op de grotere iPhone XR.

 9. De iPhone XR heeft een ongelooflijke batterijlevensduur, maar de iPhone 8 gaat ook eenvoudig een dag mee.

 10. De iPhone 8 beschikt (nog) over 3D Touch, wat zorgt voor een aanraakgevoelige navigatie en meer opties bij het langer indrukken van elementen als apps. De iPhone XR heeft Haptic Touch wat de trillingen nabootst.   

1. De iPhone XR kost meer dan de iPhone 8

Ofwel de iPhone 8 is goedkoper dan de iPhone XR te verkrijgen. Ondanks het feit dat de iPhone XR als budgetvriendelijk model op de markt is gebracht, is het toestel nieuwer dus prijziger dan de iPhone 8. De iPhone 8 refurbished is hierdoor aantrekkelijker voor hen die wat minder willen betalen.

2. Prestaties van de iPhone 8 bijna even goed als de iPhone XR.

Vanuit functioneel oogpunt beschikt de iPhone 8 over een A11 Bionic chip, waar de iPhone XR over de A12 chip beschikt. Bovendien draait de laatst iOS-software zowel op de iPhone 8 als de iPhone XR, waardoor je dezelfde geweldige apps, het Apple ecosysteem en dus Apple ondersteuning krijgt als op de iPhone XR. Toch liever de snelste van de twee? Dan kun je het beste de iPhone XR refurbished kopen.

3. Touch ID soms intuïtiever dan Face ID

Touch ID, dat wordt gebruikt om het apparaat te ontgrendelen en of contactloos te betalen met Apple Pay, wordt door sommige geprezen boven Face ID. Touch ID werkt geweldig en de fysieke knop wordt door velen geprezen voor navigatie. Echter, Face ID tilt dit weer naar een nieuw aanraakvrij niveau. Face ID heeft zich inmiddels bewezen, maar Touch ID is voor velen nog steeds de gouden standaard.

4. iPhone 8 is de eerste iPhone met snel en draadloos opladen 

De iPhone 8 en iPhone XR ondersteunen allebei de draadloze oplaadstandaard Qi, maar ook snelladen behoort tot de mogelijkheden. Hier dien je nog wel los benodigde accessoires voor aan te schaffen.

5. iPhone 8 en de iPhone XR hebben bijna identieke camera's achterzijde.

Als je ook maar iets om fotografie geeft, is het camerasysteem van de iPhone XR zeer verleidelijk. Daarbij zijn ze vrijwel identiek. De iPhone 8 heeft een geweldig camerasysteem, maar de grotere iPhone XR heeft iets meer tools om bijvoorbeeld betere portretfoto’s te maken. Echter, wil je simpelweg kwalitatieve foto’s kunnen maken, zonder hiervoor te veel geld op te doen, dan is de iPhone 8 refurbished een goede middenweg in het voltallige Apple gamma.

Nog meer redenen om de iPhone 8 boven de iPhone X te verkiezen:

 1. De frontcamera's op de iPhone 8 en de iPhone X zijn ook identiek – op een paar extra functies na.

 2. De iPhone 8 heeft niet de "inkeping" aan de bovenkant.

 3. Als je een iPhone 7 hebt, passen je oude hoesjes wel op de iPhone 8, maar niet op de iPhone XR.

 4. De iPhone XR heeft een ongelooflijke batterijlevensduur, maar de iPhone 8 gaat ook eenvoudig een intensieve dag mee.

 5. De iPhone XR is verkrijgbaar in 6 unieke kleuren, waar de iPhone 8 verkrijgbaar is in de Apple kleuren: Space Grey, Silver, Gold + Red.  Als je dus liever een originele Apple-kleur hebt, dan kun je dus beter voor de iPhone 8 kiezen. 

Refurbished iPhone kopen

De iPhone 8 en iPhone XR zijn beide niet meer via Apple te verkrijgen. Gelukkig zijn deze toestellen nog wel refurbished bij Forza verkrijgbaar. En dat betekent dat je geniet van hoge kortingen en 24 maanden-garantie. Op forza-refurbished.be vind je het grootste assortiment refurbished iPhones en iPads van de BENELUX. Weet jij al welk toestel het gaat worden?