Waarom een ventilatiesysteem goed is voor je gezondheid

0
848

Als je op dit moment wil bouwen of verbouwen, zul je snel merken dat elke nieuwbouwwoning en gerenoveerde woning voorzien moet zijn van een ventilatiesysteem. Je kan dit bekijken als een overbodige extra kost, maar eigenlijk is een ventilatiesysteem goed nieuws voor jou en je familie. Een ventilatiesysteem zorgt er namelijk voor dat de lucht in je woning gereinigd wordt, waardoor de lucht weer gezond wordt en jij en je gezin gezond blijven.

Hoe werkt een ventilatiesysteem?

Het principe van een ventilatiesysteem is dat het de verontreinigde lucht uit de ruimte haalt en er zuivere lucht voor in de plaats geeft. Het zuurstof in je huis wordt door verschillende factoren verontreinigd. Denk maar aan schimmels, vocht en stof. De filters in je ventilatiesysteem vangen deze kleine vuildeeltjes op en zorgen ervoor dat ze niet terug in je huis binnen kunnen komen. Om er zeker van te zijn dat je filters goed werk blijven leveren, moet je ze minstens twee keer per jaar vervangen. Wanneer de lucht in je woning erg vervuild is, bijvoorbeeld door renovatiewerken binnen of sigarettenrook, vervang je de filter best regelmatiger. Door je ventilatiesysteem elk jaar even te laten nakijken door een expert, kan je ook gerust zijn dat hij naar behoren blijft werken.

Soorten filters

Filters voor je ventilatiesysteem bestaan in allerlei soorten en maten. Elk merk heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten. De filters van Brink bijvoorbeeld, gaan er prat op dat ze met haar filters jouw gezondheid kan verbeteren. Bovendien zou je je er energieker en gelukkiger door gaan voelen. De filters van Brink zorgen ervoor dat van uitstekende binnenlucht kan genieten. Een ander gerenommeerd merk van filters voor je ventilatiesysteem zijn de filters van Soler & Palau. Deze filters zijn echt een begrip in de wereld van de ventilatiesystemen. Soler & Palau belooft je een gezonder binnenklimaat met perfect gezuiverde lucht wanneer je gebruik maakt van hun filters.

Filters aankopen

Wanneer je nieuwe filters nodig hebt voor je ventilatiesysteem, kan je die gemakkelijk online bestellen. Via een webshop kan je op een eenvoudige manier de filters die je nodig hebt zoeken en bestellen. Na je aankoop worden de filters meestal binnen de twee werkdagen bij je thuis geleverd. Wanneer je bestelt voor 50 euro of meer, of bij een lokale webshop, moet je zelfs geen verzendkosten betalen. Enkele dagen na de bestelling ontvang je jouw filters en kan je ze meteen in gebruik nemen.