Waarom elk bedrijf fleet management moet gebruiken

0
1462

Bij fleet management worden bedrijfsvoertuigen beheert. Hierbij gaat het vooral om de tracking van voertuigen. Dit systeem heeft verschillende functies die het beheren van de data inzichtelijk en eenvoudig houden. Steeds meer bedrijven gebruiken de fleet management en dit heeft uiteenlopende redenen.

 

Veilige werkomgeving 

Er zijn voordelen die het systeem heeft, maar de belangrijkste is dat het een veiligere werkomgeving creëert. Bij fleet management worden bedrijfswagen gevolgd door een tracker. Zodra er een ongeluk gebeurt, kan er via de tracker meteen worden gezien waar het incident plaatsvindt en kan het bedrijf er meteen mensen op af sturen. 

Daarnaast kan het bedrijf zien als er een bestuurder roekeloos rijdt. Via de software worden er namelijk meteen een melding doorgegeven als er iemand onveilig en/of slecht rijdt. Via deze technologie kan het bedrijf de gevolgen van gevaarlijk rijgedrag verminderen. Eén van de belangrijkste doelen van dit systeem is de veiligheid verbeteren en dat doel wordt goed gevolgd. 

 

Onderhoud verbeteren  met behulp van fleet managament

Het onderhoud van voertuigen is erg belangrijk voor een bedrijf, de kosten van onderhoud kunnen erg hoog zijn. Door middel van dit systeem kun je zorgen dat het onderhoud efficiënter verloopt, waardoor er lagere kosten zullen zijn. 

Je kan nog erg veel dingen bijhouden met dit systeem zoals het brandstofverbruik en het aantal gereden kilometer. Dit is een klein deel van dit programma. Je kan ook makkelijk zien waar er problemen zitten omtrent onderhoud en dit kan zo makkelijk worden aangepakt door de manager.

 

Klanttevredenheid verbeteren 

Een bedrijf zonder klanten, is geen bedrijf. Klanten zijn voor het bedrijf de kern, dus als bedrijf moet je de klanttevredenheid hoog houden. Zo keren klanten keer op keer terug naar jouw bedrijf en zorgen ze voor mond-tot-mondreclame. Dit systeem geeft de mogelijkheid om de klanttevredenheid te verbeteren. Wagenparkbeheerders kunnen afspraken vereenvoudiging. Daarnaast ontvang je als klant een bericht als de bestuurder vertragingen heeft opgelopen. Als laatste krijgt de klant een track&trace via de mail en een nauwkeurige aankomsttijd van zijn of haar pakket. Zo hoef jij als klant niet dagenlang te wachten op je pakket, maar weet je precies wanneer die aankomt. 

Het aanschaffen van een fleet management is niet goedkoop, maar het is voor een bedrijf wel een ontzettende goede investering. Op korte termijn is het een grote investering, maar door alle verbeteringen die het systeem met zich meebrengt, zal het bedrijf meer winst maken.