Wat moet ik allemaal regelen voordat ik op wereldreis ga?

0
1344

Nadat je jaren lang hard gewerkt en geld gespaard hebt, ben je eindelijk klaar om op wereldreis te gaan. Je kan eindelijk je dromen waar maken. Je pakt je tassen en vertrekt naar Azië of misschien wel Zuid-Amerika. Een wereldreis kost meestal wel veel tijd en moeite om voor te bereiden. Hier kun je vinden wat je allemaal moet regelen voordat je op wereldreis kan vertrekken.

Maak een plan

Voordat je op reis gaat is het handig om een globaal plan te maken. Je hoeft natuurlijk niet alles helemaal te plannen. Soms moet je dingen aan het lot overlaten. Maar grote stappen zijn belangrijk om te plannen. Kijk bijvoorbeeld een aantal reisvlogs en lees een aantal reisblogs voor tips voor het plannen van een wereldreis. Zoek op internet welke plekken je absoluut wilt bezoeken en zorg dat deze in je planning voorkomen.

Belangrijke zaken

Er zijn een aantal belangrijke zaken die voor elke reis geregeld moeten worden. Zo moet je bijvoorbeeld je vaccinaties en verzekering optijd regelen. Maak een afspraak bij de GGD om alle vaccinaties voor je reis te regelen. Dit moet je soms een maand van tevoren doen. Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent voordat je op reis vertrekt. Je moet een goede reisverzekering en zorgverzekering afsluiten. Zo ben je altijd goed verzekerd als iets gebeurd in het buitenland. Zorg er ook voor dat je de nodige medicijnen meeneemt op reis. In sommige landen zijn de medicijnen die jij nodig hebt niet verkrijgbaar of niet verzekerd. Daarom kan je het beste een voorraad aan medicijnen meenemen uit Nederland.

Laat je huis/appartement goed achter

Als je een huis of appartement hebt dan moet je ervoor zorgen dat deze goed wordt achtergelaten. Je kunt ervoor kiezen om je appartement onder te huren. Zo heb je tenminste nog inkomsten terwijl je op reis bent. Als je je appartement of huis liever niet wilt onderverhuren moet je er wel voor zorgen dat alles in het huis goed wordt achtergelaten. Zorg ervoor dat je een sleutel laat bijmaken, bijvoorbeeld op Slotenprobleemkwijt.be, zodat een betrouwbaar iemand de planten in je huis water kan geven en de post kan verzamelen. Vraag aan de buren of ze willen letten op jouw huis. Je huis kan namelijk een makkelijke prooi van inbraak worden als mensen in de gaten hebben dat niemand bij jou thuis is geweest voor lange tijd.

Voordat je uit alle blijdschap je spullen pakt om op reis te vertrekken moet je eerst bovenstaande zaken op orde hebben. Als je alles op orde hebt is het tijd om je droom te laten uitkomen!