Whisky is de meest klassieke drank

0
1120

Er zijn veel alcoholische dranken die mensen graag drinken. Doordat er zo veel verschillende soorten zijn is er altijd wel een drankje dat bij je past. Iedereen kent vaak dan ook wel typisch een drankje dat bepaalde vrienden wel of niet graag drinken. Dit kan gaan over de bekendere alcoholische dranken zoals bier en wijn. In deze twee categorieën zijn al veel verschillende varianten en merken te vinden, waardoor er altijd wel iets is dat in de smaak zal vallen. Toch zijn er daarnaast ook nog erg veel soorten sterke dranken. Deze dranken hebben veel verschillende soorten varianten waaruit gekozen kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan koffielikeuren als Tia Maria, maar ook zijn er de bekendere dranken die vaak gebruikt worden in cocktails en mixen. Daar kunnen bijvoorbeeld soorten als wodka, witte en donkere rum, tequila en gin bij worden genoemd. 

Whisky 

Ook whisky is absoluut een drankje dat het benoemen waard is. Whisky is er namelijk net als de bieren in veel verschillende soorten, stijlen, smaken en merken. Hierdoor is het bijna onmogelijk om niet ooit eens een whisky tegen te gaan komen die jij lekker zal vinden. Sommige mensen houden meer van een whisky dat een wat rokerige smaak in de mond brengt. Anderen vinden het juist prettiger om een whisky te drinken die wat zoeter is. Uiteindelijk is dat uiteraard allemaal persoonlijk, maar het kan wel interessant zijn om erachter te komen welke soorten whisky er allemaal zijn. Er zijn bijvoorbeeld whisky’s die vaak komen uit Schotland, maar ook zijn er Ierse whiskey’s of kan er gekozen worden voor een bourbon. Daarbij kan er ook nog gekozen worden tussen de verschillen van de ingrediënten van de whisky. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor de whisky met malt, maar ook grain of cask zijn opties. 

Lagavulin 

Een van de geweldige merken van een single malt whisky, is Lagavulin. Dit merk maakt al erg lang geweldige whisky’s in verschillende stijlen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor hun whisky van acht of twaalf jaar. Toch is dit merk vooral bekend geworden door hun whisky’s van zestien jaar. De Lagavulin zestien is hierbij een van de varianten die door erg veel kenners van de whisky wordt geprezen. Het is dan ook ten zeerste aan te raden om eens voor deze variant van de whisky te kiezen. Wanneer je helemaal groot wilt gaan uitpakken is het ook mogelijk om te kiezen voor de Lagavulin van zesentwintig jaar. Hiervoor zal er wel iets dieper in de buidel getast moeten worden.