Zo geef je je badkamer het ultieme hotelgevoel

0
964

Ben je net terug van een fantastische reis, met verblijf in een luxueuze hotelkamer? Dan kan je eigen badkamer er ineens een beetje gewoontjes uitzien. Toch is het niet zo moeilijk – en niet duur – om je eigen badkamer ook die heerlijke hotelsfeer te geven. Met een paar kleine ingrepen waan je je zo weer in dat fantastische hotel!

Alles begint bij de douche

Heel veel mensen willen een bad in hun badkamer. Terecht! Het is enorm ontspannend en vaak een echte eyecatcher. Alleen: aan de douche wordt vaak minder aandacht besteed. Terwijl we wel veel vaker een douche nemen. Wil je elke ochtend het gevoel hebben dat je je in een chic hotel aan het douchen bent? Vervang je gewone douche dan door een regendouche. Een regendouche heeft een grote sproeikop bovenaan en meestal een aparte handdouche om bijvoorbeeld je haar te spoelen. Door de grotere douchekop voelt elke douche enorm luxueus aan.

Zo’n regendouche installeren vraagt helemaal geen breekwerk. Je kan het gewoon installeren op de bestaande douchestang of een nieuwe stang plaatsen op dezelfde positie. Meestal brengt een nieuwe douche als extra voordeel mee dat je heel wat water zal besparen, want bijna alle nieuwe douches zijn waterbesparend. 

Ga voor ruimte

Typisch aan een hotelbadkamer? Er is erg veel plaats rond de wastafel. Je kan heel gemakkelijk al je spullen kwijt. In onze huizen kiezen we al snel voor een dubbele lavabo, waardoor we moeten inboeten aan ruimte. Heb je die tweede lavabo eigenlijk niet (meer) nodig, bijvoorbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn? Kies dan een nieuwe wastafel, met een enkele lavabo. Zo heb je op het wastafelblad plaats voor bijvoorbeeld mooie opbergdoosjes, je favoriete parfumflesje… Allemaal zaken die je badkamer net dat beetje extra luxe geven! 

Hoe zachter, hoe beter

Helemaal not done: de handdoeken van een hotel in je reistas wegstoppen en meenemen naar huis. Toch snappen we het wel: die handdoeken zijn altijd zo zacht! Om je badkamer thuis ook een hotelgevoel te geven, zijn de handdoeken dus van erg groot belang. Als je kan, investeer je best in een echt goede nieuwe set. Liefst in een luxe-kleurtje als grijs of beige. Je na het douchen afdrogen met ultrazachte handdoeken is toch een pak aangenamer dan met oude handdoeken die bijna als schuurpapier aanvoelen. 

Zijn je handdoeken nog niet versleten? Stop ze dan regelmatig in de droogkast. Zo worden ze vanzelf een pak zachter. Dat hoeft zeker niet bij elke wasbeurt – we denken ook aan het milieu – maar af en toe is zeker aangeraden. Het enige wat je echt niet doet zoals op hotel, is je handdoeken op de grond gooien als ze moeten gewassen worden. Dat moet je jammer genoeg nog altijd zelf doen!